SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Klippans Gymnastikkrets!

Klippans Gymnastikkrets är en gymnastikförening som erbjuder Barngymnastik, Truppgymnastik, Trampolin och Motion. 


Vår värdegrund är Kamratskap, Glädje och Kunskap.

 

Vill du utöva gymnastik eller träna för aktivering? Skicka då in en anmälan till: https://klippansgymnastikkrets.sportadmin.se/form/?ID=102467 


Vi söker ständigt ledare till våra verksamheter och alla är givetvis välkomna!

Är du intresserad av att bli ledare för någon av våra grupper? Skicka då in en anmälan till: https://klippansgymnastikkrets.sportadmin.se/form/?ID=168932


Frågor skickas till: info@klippansgk.se

Välkomna till uppstart av VT 2021
2021-01-30 13:14

Det närmar sig terminsstart för vårterminen 2021 och vi ligger nu i startgroparna för att köra igång våra grupper för barn födda 2005 och yngre under vecka 5. I nuläget ser styrelsen dock inte att det går att öppna upp träning för grupperna Stor&Liten, Trampolin Hoppfull, Hoppa mera, Motion och DMT.


Information om när enskilda grupper startar och hur de kommer bedriva träning skickas ut via kallelser och e-post via ledare för respektive grupp. Terminsavgifter kommer skickas ut senare under terminen för att vi eventuellt ska kunna justera kostnader efter vilken träningsmängd respektive grupp fått.


Föreningen har mycket att förhålla sig till angående den pågående pandemin, vi har pandemilagen, folkhälsomyndighetens rekommendationer samt direktiv från kommun, region och gymnastikförbundet.


Det kommer att finnas tydliga riktlinjer för träning i hallen och det finns ett maxantal personer som får vistas i respektive hall och klubbrum. Omklädningsrummet kommer vara stängt. Vi ber ALLA att följa de direktiv som gäller, så att vi fortsatt får bedriva verksamhet och inte bli tvingade att stänga ned.


Vid träning:


 • Vid minsta symtom ska ledare och gymnast stanna hemma, detta gäller även om någon i hushållet har förkylningssymtom.

 • Alla ombyten sker hemma och egen dryckesflaska medtages. Omklädningsrummet kommer vara stängt. Endast en person i taget på toaletten.

 • Håll avstånd före, under och efter träning för att undvika trängsel.

 • Övningar som kräver fysisk kontakt ska minimeras men säkerhetspassning får ske vid behov.

 • Alla gymnaster och ledare håller god handhygien. Handsprit finns i anslutning till hallarna och används inför varje träning av både gymnaster och ledare. Vi hjälper våra små gymnaster.

 • Samling sker utomhus, ledare möter upp sin grupp. Gymnaster uppmanas inte komma tidigare än max 5 minuter innan träning! Föräldrar och ledare uppmanar gymnaster att hålla ordentligt avstånd utomhus i väntan på insläpp i hallen samt sitta kvar i bilarna innan ledare finns på plats.

 • Det kommer att vara 15 min mellan grupperna vilket innebär att vi fått ändra lite i träningstider. Även träningsmängd och antal i grupperna kan vara reducerade efter behov.

 • Trampolingymnaster använder nödutgången både vid in och utgång.

 • Inga föräldrar, syskon eller andra åskådare vistas inne i föreningens lokaler. All hämtning och lämning sker på parkeringen. Observera att man ej får stå parkerad precis utanför entrén!

 • Ledare ansvarar för att torka av kontaktytor, efter träningen, innan ny grupp startar.

 • Ledare som observerar tecken på sjukdom hos gymnast under träning, eller där angivna riktlinjer inte efterföljs kommer kontakt tas med målsman som uppmanas hämta sitt barn omgående.


Vid bekräftad covid-19 smitta:


 • Kontakta din ledare eller mejla till föreningen.

 • Övriga i gruppen ska, även om man inte har några symtom, tänka på att man kan vara smittad och vara uppmärksam på symtom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast 5 dagar).

 • Vid symtom, isolera dig, läs på 1177.se vad som gäller.


Smittskyddsåtgärder i föreningens lokaler på Sågen.

Maximalt antal besökare (1 person/10 kvm) som får vistas i verksamhetens respektive lokaler inomhus samtidigt anslås av föreningen.


Våra grupper är fasta och består varje vecka av samma barn (födda 2005 och yngre) och ledare. Vi blandar inga grupper och träningen planeras så att trängsel undviks. INGA föräldrar eller andra anhöriga är tillåtna i våra lokaler. Se schema över maxantal per grupp samt ålder. Det finns tydliga riktlinjer för träning inomhus uppsatta i hallen samt på hemsidan. Vid uppstart av termin får alla gymnaster, föräldrar och ledare dessa skickade till sig via e-post. Vid behov så kommer dessa även att skickas ut under terminen.


Säkerställande av maxantal

För varje grupp är det huvudledaren om är ansvarig, som säkerställer att maxantal i varje avgränsat utrymme inte överskrids. Om huvudledare ej är på träning utser hen en ersättare. Rapportering av antal gymnaster och ledare vid varje träningstillfälle sker i sportadmin, vårt digitala system för närvarorapportering, i samband med upprop/samling.


Riktlinjer in- och utpassering

Trampolingymnaster har in- och utgång genom nödutgången vid Trampolinhallen. Barn- och truppgrupper använder huvudingången. Det är minst 15 minuter mellan varje grupp samt uppmanas gymnaster att inte komma mer än max 5 minuter innan träningsstart. Ansvariga ledare möter upp sin grupp vid dörren och ser till att in- och utgång sker utan risk för trängsel.


Uppföljning:

Styrelsen kontrollerar och gör stickkontroller i sportadmin en gång per vecka samt efterhöra följsamhet genom regelbunden kontakt med respektive inriktningsansvariga. Vid eventuella avvikelser får berörd grupp en varning och vid upprepad avvikelse så stängs träning ner.


Alla beslut kan förändras med mycket kort varsel om nya rekommendationer kommer från folkhälsomyndigheten eller annan instans och om ledare skulle drabbas av sjukdom. Vårt mål är att bedriva en så säker verksamhet som möjligt under den rådande situation som vi befinner oss i.


Förändringar som påverkar verksamheten kommuniceras via hemsidan och Facebook samt till grupper via smsgrupp eller e-post. Alla frågor om detta riktas till styrelsen och skickas till styrelsen@klippansgk.se.


Styrelsen Klippans Gymnastikkrets

Klippan 2021-01-30

Terminsstarten flyttas fram på grund av Covid-19.
2021-01-14 21:24

Hej och god fortsättning på det nya året!


På grund av Covid-19 pandemin och den allvarliga situation som Skåne befinner sig i har styrelsen idag beslutat att flytta fram terminsstarten. Vi återkommer till våra medlemmar när vi kan starta upp vårterminen och med information för hur vi kommer att bedriva vår verksamhet utifrån de restriktioner som då är aktuella.


Alla förändringar som påverkar verksamheten kommuniceras via hemsidan och Facebook samt till grupper via sms. Alla frågor om detta riktas till styrelsen och skickas till styrelsen@klippansgk.se.


Ta hand om er och håll ut, så hoppas vi på att ses snart! 


Med vänliga hälsningar
Styrelsen Klippans Gymnastikkrets

Förtidigt jullov
2020-12-03 21:47
Efter styrelsemöte den 3/12 har vi tagit det tråkiga beslutet att vi ställer in resten av terminen 2020 för att inte bidra med smittspridning i samhället.

Vi har tänkt, funderat och försökt hitta en lösning för att kunna träna vidare men vi känner att vi inte kan hitta en hållbar lösning.

Vi beklagar detta tidiga jullov men vi laddar för att kunna starta upp 2021 v3 18/1. Vi önskar nu alla våra medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År! Ta hand om er, håll ut så hoppas vi att vi ses 2021.

Hälsningar Styrelsen
Träningarna inställda
2020-11-28 19:24
Det har kommit till styrelsens kännedom att föreningen fått ett första fall av en gymnast med konstaterad positiv Covid-19.

De grupper som är särskilt berörda kommer få besked om detta via sin sms grupp. Dock har vi ikväll tagit beslut om, som extra försiktighetsåtgärd, stänga ner all träningsverksamhet till och med den 6 december. Efter det tas nytt beslut om fortsatt träning.
Vi ber alla vara uppmärksamma på nykomna förkylningssymtom och följa råden på 1177.se. Alla frågor om detta riktas till styrelsen och skickas till styrelsen@klippansgk.se.

Var rädda om er och håll ut. Hälsningar Styrelsen.
Årsmöte
2020-11-12 19:53
Efter dagens styrelsemöte har vi tagit beslut om att årets årsmöte den 26 november kommer att gå digitalt via teams.

Årsmötet är öppet för alla medlemmar och medlemmar fyllda 16 år är röstberättigade.

Anmälan med bifogad e-post adress skickas till info@klippansgk.se senast den 22/11.

Ingen programvara behövs utan det är en klickbar länk.

Alla årsmöteshandlingar finns på hemsidan. https://klippansgymnastikkrets.sportadmin.se/sida/?ID=200415

Välkomna.
Styrelsen.
Nyheter från våra grupper
Trampolin - Startsida, 22/01 21:13 
Truppgymnastik - Startsida, 10/01 17:10 
Trampolinskolan Tävling Region, 06/01 18:46 
Trampolin Nationell, 06/01 18:38 
Trampolin - Startsida, 06/01 18:30 
Trampolin - Startsida, 27/05 14:59 
 
Stöd Klippans Gymnastikkrets